Håndværket 

Ølmejeriet sætter altid råvaren i højsædet. For at skabe det bedste resultat er det alfa og omega at der anvendes de bedst råvarer, og så friske som muligt. Øllets 4 vigtige bestanddele er:

  • Vand

  • Malt

  • Gær

  • Humle



Vand

Den vandkvalitet, vi har i Stilling, gør at det er muligt at brygge kvalitetsøl uden tilsætning. Her kan brygges både Pale Ale, Brown Ale samt Stout’s. Gennem det gode øl vil vi at vise vore forbrugere den helt enestående og unikke kvalitet vi er så heldige at have.


Malt

Malten stiller vi et særlig krav til, det er afgørende af det er så nymaltet som muligt og ikke ældre end 3 til 4 måneder. Når det gælder røgøl, skal malten være helt frisk røget. Ved at vi stiller så skrappe krav til vores leverandører opnår vi at øllets maltprofil er rund og blød, i mellemsmagen. Man vil derfor opleve ,at en alkohol svag øl vil blive opfatte som meget stærkere end den i virkeligheden er.


Gær.

Der anvende flere forskelige gær typer fra flere producenter, de er nøje udvalgt efter mange års erfaring med brygning, hvor vi har opnået et stort kendskab til mange typer af gær og deres særlige egenskaber for øllets smag og effektivitet for at skabe alkohold .

Ølmejeriet anvender typisk overgær, som er kendetegnende for Ale. Vi gør det hovedsageligt af to grunde: Dels bidrager overgær ofte med en langt bedre smag og har flere smagsnuancer end undergær, dels kan de gære ved en højere temperatur, og derved sparer vi energi til nedkøling af øllet under gæringsprocessen.


Humle.

Humle, er nok Ølemejeriets signatur, uhmm!    Vi gør en dyd ud af kun at anvende den seneste høstede humle, og humlen opbevares på køl, lige fra den er høstete til den er leveret hos Ølmejeriet. Derved bevarer humlen sin aroma mest muligt. De fleste af vores øl er tørhumlet, hvilket giver øllet en fantastisk og unik smag og ikke mindst en kraftig aroma, som er kendetegnet ved Ølmejeriet’s øl. Derfor kan vi ikke gå på kompromis med kvaliteten på humle.

Green Hop Beer er et begreb som bruges i England, hvor den høstede humle skal anvende inden for 24 timer. Vi vil skabe en øl, der lever op til de krav, der stille til Green Hop Beer, for at give vores forbrugere den helt unikke oplevelse af humlens fremragne engskaber for øllets smag og duft.

Der bliver hele tiden udviklet nye humletyper, med hver deres helt særlige smag, her er amerikanerne meget lang fremme og de har skabt nogle af de bedste humlesorter, der giver øllets helt specielle humleprofil, som vi i Ølmejeriet holder meget af.