Crumble

Crumble


  • 300-400 g frugt, f.eks. æble, pærer, rabarber eller forskellige bær

  • 1-2 spsk sukker

  • evt. 1 tsk krydderier f.eks. kanel

  • 150 g mæske

  • 75 g meget blødt smør

  • 3 spsk sukker

  • 50 g havregryn


Bred mæsken ud på en bageplade og bag/tør det i ovnen ved 150C varmluft i 30 min. Gør imens frugten i stand, skær alt frugten i tern på ca. 2x2 cm. Kom sukker og krydderier i en plastikpose og kom derefter frugt ternene i posen og ryst det godt, så alt frugten er dækket af sukker og krydderier. Kom frugten i et ildfast fad der er smurt med fedtstof.

Bland i en skål den let tørrede mæske, havregryn, blødt smør og sukker til det hele er jævnt fordelt. Fordel derefter crumble-massen oven på frugten og bag kagen ved 200C alm. ovn i ca. 45 min, til den er blevet godt brun.