Crumble
300-400 g frugt, f.eks. æble, pærer, rabarber eller forskellige bær
1-2 spsk sukker
evt. 1 tsk krydderier f.eks. kanel
150 g mæske
75 g meget blødt smør
3 spsk sukker
50 g havregryn
Bred mæsken ud på en bageplade og bag/tør det i ovnen ved 150C varmluft i 30 min. Gør imens frugten i stand, skær alt frugten i tern på ca. 2x2 cm. Kom sukker og krydderier i en plastikpose og kom derefter frugt ternene i posen og ryst det godt, så alt frugten er dækket af sukker og krydderier. Kom frugten i et ildfast fad der er smurt med fedtstof.
Bland i en skål den let tørrede mæske, havregryn, blødt smør og sukker til det hele er jævnt fordelt. Fordel derefter crumble-massen oven på frugten og bag kagen ved 200C alm. ovn i ca. 45 min, til den er blevet godt brun.