Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

3-4 personer


  • 2 æg

  • 2 ½ dl mælk

  • 200 g mel

  • 100 g mæske

  • 1 tsk bagepulver

  • skal af 1 appelsin

  • Evt. 1 tsk vaniljesukker

  • Godt med fedtstof til stegning


Riv appelsinskallen fint og kom den i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Stil en pande på blusset og kom godt med fedtstof på. Pisk nu dejen til panden er varm, jo længere man pisker dejen jo luftigere pandekager får man. Kom en god skefuld dej på den varme pande, pandekagen skal være tyk. Steg pandekagen 4-5 min på den første side og ca. 2-3 på den sidste, men holde øje med dem, da komfurer er forskellige. Kom pandekagerne på en tallerken og dæk den med folie, så de holdes varme. Sørg for at der hele tiden er godt med fedtstof på panden.


Variation


Erstat appelsinskal med citron- eller grapeskal.


Kom en skefuld dej på panden, læg et stykke pålægschokolade på og dæk den derefter med en lille skefuld dej.


Tilsæt 1 tsk stødt kanel